Tam Tahıllı Pirinç – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌 Tatlı bir tadı ve en önemlisi aroması ile her türlü yemeğe iyi giden lezzetli bir pirinç bulyon pilavı nasıl yapılır? ona söylemek istiyorum.

Hepsi hile 👌

Benimle lezzetli bir tat denemek ister misin? O halde tarifimize geçelim 👇

Pirinç pilavımız için önce tenceremize bir su bardağı tel örgü alalım.

Biraz zeytinyağı ekleyelim.

Erişte rengi değişene kadar pişmeye bırakın.

Üzerine biraz et bulyon atıp ezelim.

O halde iki su bardağı pirincimizi yıkayıp tenceremize aktaralım. Hafifçe kızartalım.

Damak zevkimize göre tuz ekleyelim. Ve dört bardak su gönderelim.

Daha sonra içine biraz limon koyalım.

Not: limon tuzu hepsini grenli yapar. Aynı zamanda parlak ve beyaz rengini de koruyacaktır.

Pirinç suyu fazla gelirse bir bardak daha su ekleyebilirsiniz.

Not: Pirinci çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim. Bu nedenle karıştırma sırasında pirinç kırılmayacaktır.

Su kaynayınca kapağını kapatıp ısınmaya bırakalım ve artık servis edebiliriz.

Deneyecek arkadaşlarımız için kolay diyorum.

Afiyet olsun. Bu aşk 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın