Tencereyi ocağın ortasına koyup orta ateşte açalım.
Yağı tavaya koyun ve ısınmasını bekleyin.
Yağ kızınca eriştelerin yarısını tencereye alın.
Erişteleri tavadan ayrılmadan sürekli karıştırarak pişirelim, her kızarmış pilavda olduğu gibi bu pilavın sürekli karıştırılmasını göz ardı etmiyoruz. Düzenli olarak karıştırmazsanız erişteler eşit şekilde kızarmaz ve çok çabuk ısınır.
Tel şehriyenin rengi değişip kahverengileştiğinde kalan şehriyeyi tencereye dökelim ve şehriyelerin tamamı yağla kaplanacak şekilde karıştıralım ama çok hızlı koymayın biraz karıştırmak yeterli olacaktır.
Eriştelerin üzerine hemen su ekleyelim.
Pilavı sade suyla pişirmek yerine aynı tavuk suyu veya et suyunu kullanabilir ya da pilavınıza lezzet katmak için bulyon ekleyebilirsiniz.
Eriştelerin suyunu dökerken tuz ekleyip karıştıralım ama bulyon kullanacaksanız tuz konusunda çok dikkatli olmalısınız. Aslında tuz kullanmazsanız daha da iyi olacaktır.
Pirinci son kez karıştırıp ocağı yüksek ısıya getirelim, pirinç suyu kaynayınca tencereyi ocağın en küçük kısmına alıp çok kısık ateşe alalım, yavaş yavaş pişmeye bırakalım. tencerenin kapağını kapattıktan sonra. En az 15 dk. Kapağı açmayın ve pirinci karıştırmayın.
Yani pirinç zaten suyunu çektiyse pişip pişmediğini görelim, pişmemişse üzerine biraz kaynar su dökün ve karıştırarak tekrar pişirin. Pişmişse ocağı kapatın ve tencerenin ağzını temiz bir bez veya kağıt havlu ile kapatın ve tencerenin kapağını kapatın ve bir dakika kadar pişmeye bırakın. 10 dk. Sakin olalım.
Daha sonra pirinci kırmadan güzelce karıştırıp dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans, umarım sonuçlardan memnun kalmışsınızdır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]