Sahte karamelli tavuk göğsü için malzemeler;
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 poşet vanilya şekeri
Karamel sos için gerekli malzemeler;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık süt
üst için gerekli malzemeler;
- 1 su bardağı kaju (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı fındık (isteğe bağlı)
Sahte karamelli tavuk göğsü tarifi ipuçları
- Muhallebimizin topaklanmaması için mümkün olduğunca çabuk karıştırmamız gerekiyor.
- Pudingi buzdolabına ne kadar çok koyarsak, tadı o kadar lezzetli ve dokusu o kadar iyi olur.
Sahte karamelli tavuk göğsü tarifi nasıl hazırlanır?
- Bir tencerede sıvıyağı eritelim üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü yavaş yavaş ekleyip çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştıralım.
- Daha sonra pudra şekerini de ekleyip gözler aynı oluncaya kadar pişirelim.
- Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Her 10-15 dakikada bir karıştırın.
- Pudingimiz soğuduktan sonra vanilya şekerini ekleyip tekrar mikser veya çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Muhallebimizden bir su bardağı ayıralım. Kalan muhallebiyi kaselerimizin yarısına gelecek şekilde aktaralım ve kıvamını koruması için buzdolabına kaldıralım.
- Bu arada karamelini hazırlamaya başlayalım.
- Bir tencereye şeker ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte eritin.
- Şekeri erittikten sonra açık karamel rengi alana kadar 1-2 dakika daha karıştıralım ve üzerine margarini ekleyelim.
- Margarin eridikten sonra ılık sütü ekleyip ocaktan alın.
- Sütü karışıma iyice batırmak için sürekli karıştırın.
- Hazırladığımız karamel sosu bir karıştırma kabına alın.
- İçine ayırdığımız muhallebiden bir su bardağı ekleyip iyice karışana kadar çırpma teli yardımıyla güzelce çırpıyoruz.
- Soğuyan tavuk göğüslerin üzerine dökelim ve eşit şekilde yayalım.
- Yarım saat daha buzdolabında bekletin.
- Cevizleri 3-4 parçaya bölüp üstüne koyabilir veya üzerini fındıkla süsleyerek servis edebiliriz.
Herkesin tadını çıkarın.