Mercimek en faydalı kuru baklagillerden biridir. Aslında çok fazla et ve ürünleri tüketmeyen kişiler, mercimek etinden alabilecekleri faydaları gördükleri için bolca tüketirler. Ayrıca en iyi çorbalar mercimekten yapılır.
Vereceğimiz tarif çok sağlıklı ve doyurucu bir mercimek salatası tarifi. Genelde pek çok kişi yoğurtlu sarımsaklı mercimek salatası yapar meze yapar gibi. Ancak Ramazan’da sizi formda tutacak ve besleyecek tarif bu! Afiyet olsun!
Dersler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 kırmızı soğan
- 1 havuç
- 1 kapya biber
- 2 yeşil soğan
- 1/2 paket roka
- 5-6 dal taze nane
- 5-6 dal maydanoz
- 4 salatalık turşusu
sos malzemeleri
- 1 tabak limon
- 1/2 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
yapılışı
Öncelikle yeşil mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın. Bu sırada havuçları mercimekle birlikte halka halka kesip kaynamaya bırakıyoruz. Sonra filtreleyin.
Sebzeleri ince doğrayın. Soğanı ve kapya biberi jülyen doğrayın. Salatalık turşusunu da küp şeklinde kesin. Sonra hepsini bir kapta toplayın.
Sos için limon suyu, nar ekşisi, tahin ve zeytinyağını bir kapta çırpın. Ardından tuzu ekleyip salatanın üzerine serpin.