medyauzmani.com

Baklavayı ana baklava kadar lezzetli hale getirmenin püf noktası



Canınız baklava istediğinde size işinizi kolaylaştıracak harika bir baklava tarifi vereceğiz! Öğrendiğinizde, daha fazla satın almanıza gerek kalmayacak! İşte profesyonel tatlıcıların sırlarıyla baklava yapmanın detayları.

Gaziantep’in imza tatlılarından biri olan baklava, tüm dünyada karşımıza çıkmaya başladı.

Baklava, aile yemeklerinden sonra veya misafirlerinizi ağırlarken keyifli bir sohbetin yanı sıra önerilebilecek en güzel tatlılardan biridir. Biraz can sıkıcı olsa da çok zarif bir tatlıdır ki tarifini öğrendiğinizde kesinlikle buna değecektir.

Kullanılan malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ceviz
  • 1 kabartma tozu
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım kilo nişasta
  • biraz tuz
  • Bir bardak su ve süt karışımı
  • Yarım su bardağı mısırözü yağı
  • 1 yumurta

şerbet:

  • 3.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 su bardağı pudra şekeri

İpuçları

  • Şerbet hazırlanırken kıvamın kalın tutulması baklavanın gevrekliğini kaybetmemesini sağlar. Bunun için şeker oranı yüksek bir şerbet hazırlamak en mantıklı seçeneklerden biridir.

Nasıl yapılır?

  • Yağ, süt ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın.
  • Kabartma tozu, tuz ve 2 su bardağı unu da ekleyin. Yoğurma ile başlayın.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Bu aşamada unun hepsini birden eklerseniz topaklanma olabilir.
  • Hamur kıvamını aldıktan sonra 15 dakika bekletin.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve 18 parçaya bölün.
  • 15 dakika oturmalarına izin verin.
  • Daha sonra nişastayı bir kesme tahtası veya tezgahın üzerine dökün ve her bir hamur parçasını şeker tabağı büyüklüğünde yuvarlamaya başlayın.
  • Açılan bu hamur artık yufka olacak. Nişastayı hamurların arasına serpin, üst üste dizip 3 grup yapın.
  • Bu üç yufkayı üst üste tepsi büyüklüğünde açın.
  • Tüm katların arasına hafifçe ceviz serpin.
  • Tepsiyi hazırladıktan sonra hamuru emülsiyonlara ayırın ve tereyağını dökün.
  • 200 °C’de 10 dakika, ardından 160 °C’de 50 dakika pişirin ve ara vermeyin.
  • Pişen baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.

Yorum yapın