İşkembe çorbası ülkemizin her yerinde yapılan popüler bir çorbadır. Makedonya ve Romanya gibi ülkelerden Rumeli ve Trakya bölgelerinden yayılmıştır. Faydaları sayısızdır. Genel olarak dana eti özellikle kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendiren ve enerji veren vitaminli işkembe çorbasında kullanılır. İlk başta yapmak zordu. Artık hazır temizleyiciler bulmak mümkün. 45 dakika fırında. Pişirmek mümkündür.
Karaciğer dükkanından aldığımda zaten yıkanmıştım. Üçlü Lezzet Çorbası tarifi için biraz su ile durulayıp kalan tüm parçalarını çıkardım. Tuz serpip masaj yaptım. Sonra sirke ve tuzlu suya koyup beklemeyi bırakıyorum. Birkaç tane daha yıkadım.
Kaşık sığdırmak için küçük küpler kestim. Yeterince su döktüm ve sıcakken taşı döktüm. Bu şekilde temiz. Tekrar kaynar su, tuz, karabiber, iki diş sarımsak ekleyin ve 45-50 dakika pişirin. haşladım.
Çorbayı bir tencerede yapıp düdüklü tencereye dökebilir ya da yanında tereyağlı ve kırmızı biberli çorba yapabilirsiniz. Yanında sarımsak sirkesi ile servis edebilirsiniz.
Çeşni yapmak isterseniz: Bir çorba tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı koyun, 2 yemek kaşığı un ekleyin ve kavurun. İşkembenin ılık suyunu azar azar ekleyin, unu ekleyin, pişen işkembeyi ekleyin ve 1-2 dakika bekletin.
Üç Lezzet Çorbası hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]