Yoğurt Çorbası Tarifi için bir tencereye sıvı yağı alıp şehriyeleri ekleyip biraz kavuralım.
Rengi hafif değişince suyu ilave edip pişirin.
Erişteler haşlanırken baharatları hazırlayalım. Bu nedenle yoğurdu, yumurtayı ve unu bir kaba alıp iyice karıştıralım.
2-3 kepçe sıcak çorba suyunu bir kepçe ile yavaş yavaş tencereye ekleyip yoğurt baharatlarını ısıtalım. Çorbaya hemen eklersek kesilecektir.
Daha sonra baharatları yavaş yavaş karıştırarak çorbaya dökün. Böyle biraz kirlisin.
Son bir kez tuz ekleyelim.
İçinde tereyağını eritelim, biber ve nane ekleyip çorbaya dökelim.
Yoğurtlu Leziz Erişte Çorbası hazır, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]