Mayasız Ekmek (Çok Sağlıklı) – En Sevdiğim Yiyecekler

Mayasız ekmek için,

Geniş bir kapta un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve en sonunda unu sistematik olarak ekliyoruz.

Yumuşak hamuru kulak gibi yoğuruyoruz.

Bu sırada peyniri kırıp maydanoz serpip karıştırıyoruz.

Yaklaşık 10 dk. Çizdiğimiz haçı dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamurdan mandalina rengi bezeleri alıp çay kasesi büyüklüğünde elimizle açıp aralarına peynir çamurunu koyup uçlarını birleştiriyoruz.

Üstü kapattığımız kısım olacak şekilde tepsiye koyuyoruz.

Yumurta sarısı ile yıkayıp üzerine susam veya çörek otu serpiyoruz.

180°C’de ısıttığımız fırında altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın