medyauzmani.com

Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Yediğiniz portakalların kabuklarını kesip suda bekletebilirsiniz. Suyu her gün değiştirmiyorsanız, evet. Günlerce suda bekletmedim. Kahvaltıda sıktığım portakalları atmaya kıyamayınca reçel yapmaya karar verdim.

Portakal Kabuğu Reçeli tarifi için önce kabukları kestim. Az ve 4 defa bol su ile kaynatıp döktüm. Her döktüğümde biraz soğuk suda beklettim. Çok acı vericiydi. 😊 Yemek yapmaya başladım.

Kabukları bir tencereye alıp su, portakal suyu ve şeker ekledim. Yaklaşık 45-55 dk. Düşük ısıda pişirdim.

Kıvam almaya başladığını fark ettiğimizde limon suyunu ekleyip beş dakika pişirin. Kaynatıp kapatıyoruz. Pişerken baloncukları çıkarıyoruz ve reçelimiz hazır 😋

Kavanozları sıcakken doldurabilir, ters çevirerek soğumasını bekleyebilirsiniz.

Portakal Kabuğu Reçeli hazır.

keyfine bak 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın