Mercimek Turtası Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Mercimek Böreği tarifi için,

Yeşil mercimek yemeğini sevmeyenlerin bile seveceği en lezzetli, besleyici, en güzel pastaları yapıyoruz.

Mercimek turtasını yapmak için önce 1 su bardağı yeşil mercimeği yıkayalım.

Bir tencereye alın ve beş dakika su dökün. 5 dakika pişiriyoruz, sonra süzgeç alıp suyunu süzüyoruz.

Ayrıca bir tencereye alıp üzerine su döküp mercimekler pişene kadar pişiriyoruz.

Piştiğinden emin olduktan sonra süzgeçten geçirip suyu iyice süzüyoruz kuru soğan kabuklarını alıp küçük küpler halinde kesiyoruz tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları alıp kavuruyoruz soğanlar yumuşayana kadar tuz ve şeker.

Kızarmış mercimekleri soğanın üzerine koyup ikisini de kızartıyoruz, kavrulmuş mercimeklerin üzerine kırmızı biber ve karabiberi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Bir su bardağı sütü bir kaseye alıyoruz, iki yumurtayı kırıyoruz, bir su bardağı sıvı yağ ekleyip güzelce çırpıyoruz.

Kenarına hazırladığımız keklerin sosunu alıp üç parça yufkayı merkezden 1/2 daire şeklinde bölüyoruz.

Yufkanın üst yüzeyine 1/2 kareden birini alıp fırça yardımıyla sosu yufkanın üzerine yayıyoruz, mercimekleri yufkanın üzerine serpiyoruz, iki taraftan hafifçe katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Açtığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın, diğer yufka ve kalan sos ile aynı işlemi yapın. Hamuru bir fırça ile karıştırın.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, mercimekli börek hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın