Merhabalar, bugün sizlerle eylül sıcağında iyice olgunlaşan ve yazın son mevsimiyle buluşan domates ve biberle hazırladığım güzel bir çorba tarifi paylaşmak istiyorum. Yeni bir acuka türü de diyebiliriz. Acuña’da domates ve biber kullanılır. Onları taze kullandım ve pişirme sürecinden geçtim. Gelelim tarifime:
Kahvaltılık Ceviz Çorbası tarifi için öncelikle domates ve biberleri iyice yıkayalım. Domatesleri kesiyoruz. Orta büyüklükte keselim ve çok küçültmeden yemeğin içine çekelim.
Döktüğümüz tencereye zeytinyağını alalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
Biberin içindeki damarları yıkayalım (Kullandığınız biberin acı mı tatlı mı tercih size kalmış). Biberleri orta büyüklükte doğrayalım ve mutfak robotunda öğütelim. Pişen domatesleri de ekleyelim.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Tenceredeki karışıma ekleyip güzelce pişirelim. Tenceredeki karışım koyulaşmaya başlayınca mutfak robotuna aldığımız kuruyemişleri, tuzu ve çemen tozunu ekleyelim. Biraz daha taş kaynatalım ve ocağı kapatalım.
Leziz hazırlanmış sosumuzu kullanmak isterseniz blenderdan geçirebilirsiniz. Biraz daha az olması hoşuma gitti.
Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacağını düşündüğüm Cevizli Domates Kahvaltı Çorbanız hazır.
Dilerseniz misafirlerinize kanepe ve çay ikram ederek ikram edebilirsiniz. Bu durumda, sarımsak ve çemen olmadan hazırlayabilirsiniz.
Yemeğinizin, sağlıklı, mutlu ve bereketli sofralarınızın tadını çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]