Yayın Balığı Tavası – En Sevdiğim Yemek

En besleyici gıdalardan biri balıktır. Ne yazık ki, okyanuslarımızda, hatta kıyı kentlerinde bile balık bulmak giderek zorlaşıyor. Zamanla üreme dediğimiz tatlı su balıkları sofralarımızda daha çok yer almaya başladı. Bunlardan biri de deniz ürünleri. İri cüssesi, kıvrık dişleri ve bıyıkları ile bu balık diyebileceğimiz en lezzetli balıktır.

Balık grubunda yer alan balıkların somonunda bulunan yağ asitlerinin kardiyovasküler sistem, beyin ve hücre büyümesi, bebek ve çocukların sağlıklı gelişimi ile hamile ve emzikli kadınların üzerinde önemli etkileri olduğu söylenmektedir.

Fırında, ızgarada veya şişte kullanabilirsiniz. Balıkçıya tavsiyem filetodan deriyi çıkarmasıdır. Yoksa ev bıçaklarıyla işiniz çok zor, alet çantası lazım 😂

İki saat önceden araba kullandığınızdan emin olun. Pişmiş aşı fikriydi. Evimizde herhangi bir balık tavası iyidir. İşte size tarifler.

Catfish Pan tarifi için önce balık parçalarını kurutarak başlayın. Marine için bir cam kap kullanın.

Marine malzemelerini karıştırın ve dilimleri sosa iyice batırın. Bir kapakla örtün ve en az iki saat bekletin. İster ızgara yapın. Unu durdurarak tavaya koyabilirsiniz. Kağıttan çıkarın ve fazla yağı çıkarın. Limon dilimleri ile servis yapın.

Yayın balığı tavası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın