Havuç ve Pirinç Pişmiş Et için önce eti haşlayalım (ben dana eti kullandığım için) ve 2 su bardağı et suyunu et suyundan ayıralım.
Pirinci yıkayıp suda bekletin.
Soğanı piyaz şeklinde doğrayalım ve biraz kavuralım.
Rendelenmiş havuç ekleyin.
Yağdan havuç rengi çıkana kadar ısıtmaya devam edelim.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip karıştırmaya devam edin.
Havuçları pirinç haline gelene kadar kızartın.
Haşlanmış et, tuz ve karabiberi ekledikten sonra 2 su bardağı sos, 1 su bardağı su ile biraz karıştırıp suyunu çekene kadar pişirin.
Dinlenip servis edelim.
Havuç Etli Pilav hazır.
Afiyet olsun :))
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]