Aşure Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Muharrem ayından farklı olarak Türk mutfağının geleneksel lezzeti aşure zamanı geldi. Bildiğiniz gibi aşure bolluk ve bereketin simgesi olduğu için içinde en çok malzeme bulunan makbuldür. Bu gibi durumlarda tüm malzemeleri tek tek hazırlamak emek ve zaman alır. Geleneksel tariflerine ve lezzetine olduğu kadar performansına da emin olduğum bir cevapla geldim size.

Sevdiğim şeylerden kısaca bahsedeyim:

Sadece 30 dakikada hazırlamak kolaydır. Birçok malzemeyle, geleneksel aşure kıvamı ve tadıyla yapımı çok kolay. Hoş bir tat verir. Pakmaya Aşure sayesinde herkes sadece 30 dakikada kaliteli bir aşure hazırlayabilir. Her seferinde aynı iyi sonuçları almak. Dilerseniz sadece su ile hazırlayabilirsiniz.

Bu aşurenin tadına bayılıyorum, tekrar denemenizi tavsiye ederim.

Öncelikle bir tencereye üç bardak su ve yarım bardak sütü boşaltalım ve bir paket Pakmaya Aşureyi dökelim.

Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 20 dakika daha pişirmeye devam edelim.

Ocağı kapatın ve 5 dakika soğumaya bırakın.

Servis kaselerine eşit olarak paylaştırın. Aşure soğuyunca üzerini fındık, kuru meyve ve nar ile istediğimiz gibi süsleyelim. Yararlı garantimiz hizmete hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın