Bayat Ekmek Mantı – En Sevdiğim Yemek

Bayat Ekmek Mantı için,

Ekmek robotta ezilip bir kaba konur ve robotta soğan ve sarımsak işlemi tekrarlanır.

1/2 demet maydanoz, yumurta, tuz, baharat ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın.

Hafifçe unlanmış tepside dut büyüklüğünde yapılır ve tepsiye dizilir.

Tepsi ileri geri, sağa sola yapılır ve ete un verilir.

Kızgın yağda altın sarısı olana kadar pişirilir.

Yağının alınması için kağıt havlu serilerek pişen etler süzgeç yardımı ile alınır.

Sıcak etin üzerine sarımsaklı yoğurdu, ardından yağ + nane + kırmızı biber karışımını dökelim.

Not: Bu kadar lezzetli olmasını beklemiyordum.

Bayat Ekmek Mantısı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın