Merhaba arkadaşlar en güzel pilav tariflerinin çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Denemeyenler pişman olacaktır.
Yanında ayran ve turşu olan lezzetli kömeç pilavının yanında kaç tane turşu yediğinizi sayamazsınız. Böylece yesinler. Sulu yemeklerin yanında da tüketilebilir. Seçim senin, denemelisin, işte tarifler!
Kömeç Pirinç Tarifi için,
Öncelikle ebe Gömeci olarak da bilinen Kömeci’yi seçelim ve güzelce yıkayalım.
Çamur olduğu için iyi yıkanması gerekir. Gerekirse 15 dakika. Suda da saklanabilir.
Kömec nedir bilmeyenler için aşağıya bir resim ekledim. Görüyorsunuz güzelce yıkanmış kömeciyi minik minik doğrayalım.
Büyük bir kase alın ve bir kenara koyun. En üstte kestim.
Bu şekilde pilav çok lezzetli olacaktır. O yüzden çok kullandım.
Doğradığımız kömecin üzerine bulguru, salçayı, tuzu ve pul biberi ekleyip iyice karıştıralım.
Bu kısım çok önemlidir. Dakikalar tamamen karıştırılmalıdır.
Sıfırlamak için bir kenara koyalım.
Ardından soğanı soyup yıkayın.
Onları yemek için keselim, uygun bir tencereye zeytinyağını alalım, doğranmış soğanı ekleyip karıştıralım.
Yaklaşık 5 dakika sönene kadar. Hadi pişirelim.
Soğanlar pembeleşince suyu ilave edip kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca yavaş yavaş bulgur ve kömeç karışımını ekleyip karıştıralım. Kapağı kapatalım.
Bulgur yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
Bulgur yumuşayınca 5 dakika. Dinlendirip turşu ile servis yapın.
Bu pilav tarifini deneyecek olanlardan yorum bekliyorum arkadaşlar. Şimdi sana iyi şanslar!
Kömeç Pilavı servise hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]