Fırında tavuk nasıl pişirilir? – Benim favori yemeklerim

Merhaba arkadaşlar herkese merhaba.. Tavuk severler burada mı?? 😋 O kadar lezzetli ki çoğumuz farklı türde tavuk yemeklerini severiz.. Siz de öylesiniz. Fırında pişirdiğim tavuğum misafirlerim tarafından çok beğenildi.

tekrar denemenizi tavsiye ederim.

Baharatların aroması tadı öyle bir tat verir ki tavuğun orijinal kokusu dahi kalmaz. Umarım denediğinizde beğenirsiniz.

O halde tarifimize geçelim.. 👇

Fırındaki tavuklarımız için öncelikle tavuklarımızı bol su ile yıkayıp güzelce ovalayalım.

Not: Tavuk kokusundan rahatsız olanlar tavuğu derin bir kaba alıp 15-20 dakika sirke ilave edin. bekleyelim. Bu sayede tavuk kokusu olmayacak.

Yani tavuklarınız büyükse biraz küçültelim. Bu, pişirmeyi kolaylaştıracaktır. Tepsiye alalım.

Soğanları soyun, ikiye bölün ve uzun ince şeritler halinde kesin.

Kapya biberimizi ve yeşil biberimizi büyük boy doğrayalım.

Domateslerin kabuklarını soyup ya da iri parçalar halinde doğrayalım.

Doğranmış malzemelerimiz için bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı kırmızı biber, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı kekik ve bir tatlı kaşığı salçayı alalım.

Üzerine zeytinyağımızı döküp güzelce karıştıralım ve tepsimize alalım.

Üzerine bir bardak su dökelim.

200°C önceden ısıtılmış fırında baş aşağı kontrollü olacak şekilde pişirelim.

Fırında pişen nefis tavuklarımız servise hazır.

Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın