Kahvaltının en önemli kısmı menemendir. Özellikle yaşadığımız sıcak havalarda, bahçeden taze aromalı biber ve domateslerle nefis oluyor.
Sebzelerimizi yıkayıp önce biberleri doğrayalım.
Tavamıza yeteri kadar sıvı yağ koyup pul biberi ilave ediyoruz.
Pişirmeye başladığınızda, domateslerin kabuklarını saklayın ve küçük parçalar halinde kesin.
Biberlerin rengi dönünce domatesleri ekleyin.
Damak zevkine göre tuz ekleyip ağzını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Domatesler eriyip piştikten sonra yumurtaları kıralım ve fazla karıştırmadan kaşıkla çevirelim.
Dilerseniz yumurtaları başka bir kapta çırpıp ekleyebilirsiniz. Her şeyi ekledim ve biraz yumurta sarısı koydum. Çünkü yumurta beyazlarının yüz yüze pişirilmesine bayılıyorum. Seçim senin.
Baharatları ekleyip ağzını kapatıyoruz.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim.
Yumurtada piştikten sonra menemenimiz yemeye hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]