Düğün Çorbası (Sığır Eti) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar o kadar güzel bir sostur ki yemeğinizin baş tacı olacak kadar güzel ve lezzetlidir. Ülkemizin her yerinde yapılan bu çorbanın adı düğün çorbasıdır.

Düğün Çorbası Tarifi (Sığır Eti) için öncelikle dana eti et parçaları gibiyse küçük güzel bir ev şeklinde doğrayıp ocağımıza alalım 2 litre su ekleyip etimizi yarı yarıya kaynatalım sobanın küçük bir bölümünde bir saat.

O halde kapağını açıp haşlanmış etimizi ocaktan alalım. Süzgeç yardımıyla sudan çıkaralım ve biraz soğuyunca elimizle toplayalım.

Şimdilik kursu hazırlayalım; 4 yemek kaşığı yoğurdu ve 3 yemek kaşığı unu derin bir kaba alıp iyice çırpalım, yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu ekleyip çırpmaya devam edelim.

Ocakta kaynamaya devam eden sosun içine baharatlarımızı azar azar ekleyelim. 5-6 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra istediğimiz eti karışımın içine dökelim.

Sosumuzu etle birlikte 10 dakika kaynattıktan sonra tereyağında közlediğimiz kırmızı biber tozumuzu ekleyelim.

1-2 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve Dana Düğün Çorbasını sıcak olarak servis edin.

Paça çorbasına benzer tadıyla beğeneceğinizi düşünüyorum.

Bal şekeri ile afiyetle yiyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın