Patates Menteşesi Tarifi, Patates Menteşesi Nasıl Yapılır?
Patates Menteşesi için öncelikle patateslerinizi haşlayın ve patates ezici ile ezin.
Daha sonra soğanları ince ince doğrayın ve çok derin bir tavada kavurun.
Baharatlarınızı ekleyin, patatesleri ekleyin ve iyice karıştırın.
Malzemeler soğurken hamurunuzu hazırlayın.
Hamur sert bir mantı hamuru gibi olacak. Bu nedenle biraz dökün ve su ekleyin.
Unu derin bir kaba alın, tuz ve yumurtayı ekleyin, suyunuzu yavaş yavaş dökün ve karıştırın. Güçlü bir haç olacağını unutmayın.
İyice karışınca bezelere ayırıp hamurunuzu nazikçe açın ve bir çay bardağı yardımıyla daireler kestiğinizde hazırladığınız bezelerin içine yarım çay kaşığı tuz atın.
Yarım ay şeklinde kapatın ve iki ucunu birleştirin. Ya da örgü gibi yapabilirsiniz ama yuvarlak örgü güzel ve pratiktir.
Menteşeleriniz hazır olduğunda, sıcak tuzlu suya bırakın ve kaynatın, çok çabuk kaynayacaktır.
Kaynatıldığında menteşeler şişer ve yukarı doğru yüzer. O sırada bir kevgir alıp servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Ayrı bir tavada sosu hazırlayın. 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağının altına 1 yemek kaşığı pul biberi ekleyip ısıtın, normal yoğurdun üzerine dökün ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Patates Menteşe Tarifinin Adım Adım Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]