Tereyağlı Karides Güveç – En Sevdiğim Yemek

Tereyağlı Karides Güveç tarifi için,

İlk olarak soğanı, biberi ve domatesi küp şeklinde doğrayalım.

Bir tavada tereyağında soğan ve sarımsağı kavurmaya başlayalım, ardından biberleri ve domatesleri ekleyip pişirmeye devam edelim.

Son olarak defne yaprağı, limon suyu ve karidesi ilave edin, damak zevkinize göre baharatları ekleyin, karıştırmaya ve karıştırmaya devam edin.

Suyun yanında, fırında önceden ısıtılmış bölünmüş bir güveç içine taşıyalım.

Üzerini değiştirirken defne yapraklarını alıp üzerine rendelenmiş kaşar serpelim ve 180°C fırında kaşar eriyene kadar pişirelim.

Tereyağlı Karides Güveç hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın