Kumpir Böreği tarifi için 1,5 yemek kaşığı şeker ve yarım paket (21 gram) yaş mayayı 1 su bardağı ılık süt ve 1 su bardağı ılık suda eritin ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
Ardından 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 5,5-6 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip yumuşak ellere yapışmayan hamuru yoğurun. Unu düzenli bir şekilde eklemeye her zaman dikkat edin.
Hamurun üzerini örtüp 40 dakika bekletin, bu arada üst çamuru hazırlayacağız.
4 orta boy patatesi haşlayıp ezin ve 4 yemek kaşığı mayonez, 1 su bardağı haşlanmış mısır, tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yağlanmış fırın tepsisine veya fırın tepsisine dizin.
Bezeleri orta katlara bastırarak yıkayın ve her birine karışımdan birer yemek kaşığı koyup kaşıkla hafifçe bastırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun ve soğuk fırına verin ve 175-180 derecede kekler kızarana kadar pişirin.
Kumpir Böreği hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]