medyauzmani.com

Tavuklu Pilav – En Sevdiğim Yemek

Bu Tavuklu Pilav tarifi için önce tavuğu haşlayın ve kenara alın. Soğuyunca kesin. 2 su bardağı sıcak su

Pirinci birkaç kez iyice yıkayın.

Bir tencereye yağı koyun, pirinci ekleyin. Tereyağı ekleyin ve birkaç kez kızartın.

Tuzunu atın.

Doğranmış tavukları ekleyin.

2 su bardağı tavuk suyu ve 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Yani 2 bardak pirince 4 bardak su ekliyoruz.

Su miktarı bazen tencereye ve pirince göre değişir. kullandığın pirinci biliyorsan ona göre ayarla.

Isıyı azaltın ve sıvı buharlaşana kadar pişirin.

Tavuklu pilav hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın