Düğün Pastası Tarifi,
Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın.
Vanilya, kabartma tozu, un ekleyin ve tekrar karıştırın.
Dikdörtgen kalıbımı yağlayıp kek harcını dökün ve 170°C’ye ayarladığımız fırına verin.
15 dakika. İçeride hazır olacak.
Kürdan yardımı ile delip kekimizi soğumaya bırakalım.
Süt ve şekeri karıştırıp kek tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
Muhallebimizi hazırlayalım, krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp ocağın altını açalım.
Kıvam alana kadar karıştıralım.
Kalınlaşana kadar soğumaya bırakın.
Isıttıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ekleyip mikser yardımı ile çırpalım.
Biraz büyürse 1/2 bardak sütlü çay ekleyebilirsiniz.
3 dakika. Karıştırdıktan sonra kekin üzerine dökün.
2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Gelin Pastası hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]