Karışık Dolma Tarifi için Malzemeler
içeri
- 3-4 su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 domates
- 2 soğan
- tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- sıvı yağ
Dış malzeme
- lahana
- asma yaprağı
- Yarım kilo dolmalık biber
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 2 büyük soğan (ortasından bıçakla soyulmuş ve 7-8 dakika suda haşlanmış)
üzerine
- Sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- sıcak su
Karışık dolma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle lahanayı haşlayalım ve biraz canlı kalacak olan iki soğanı haşlayalım.
- Daha sonra iç harcımızı açıp hepsini yıkayıp kenara alıyoruz.
- Bileşenleri sayalım.
- Soğanı küçük doğrayın.
- Biber, maydanoz ve domatesleri küçük küçük doğrayalım ardından salçayı, baharatları, tuzu ve yağı ekleyip iyice karıştıralım, dilerseniz baharatları arttırıp azaltabilirsiniz.
- İç malzemeyi işledikten sonra paketleme işlemine başlayabiliriz.
- İlk önce tencerenin dibine bir sıra yaprak saralım, ardından bir sıra iç harcı ve kalan son yaprakları iç harcı çok doldurmayacak şekilde iyice pişmesi için saralım.
- Sarma işlemi bittikten sonra sumak çekirdeklerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su koyup 5 dakika bekleyip iç harcın üzerine dökelim.
- Kalan sıcak suyu iç harcı geçmeyecek şekilde ilave edelim ve orta ateşte ilk 5-6 dakika kaynamaya bırakalım.
- Daha sonra ocağın altını indirip pişmeye bırakıyoruz ara sıra iç harcın pişip pişmediğini kontrol ederek ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- İsterlerse et veya kıyma ile yapabilirler. Deneyen herkese bol şans.
Resimli karışık dolma tarifi
Karışık dolgu yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]