Bayatsız Börek Tarifi için,
Süt, maya ve toz şekeri iyice karıştırıp 5-6 dakika pişirin. Mayanın kabarmasını bekleyin.
Ardından sıvı yağı ve sodayı ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun.
Ben 5 su bardağından fazla un kullandım un miktarı 5,5 su bardağını geçmemelidir.
Un ile birlikte tuz ekleyin ve hamuru 1 saat bekletin.
Hamurun üzerine küçük limon topları alıp yuvarlayın, isterseniz içlerine çamur da koyabilirsiniz.
Bezeleri tepside 1/2 saat dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin ve alt ve üst fanda 175-180 °C’de altın rengi olana kadar pişirin.
Yavaş pişirici hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]