Soğuk Yaz Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Bu yaz içinizi serinletecek sağlıklı ve lezzetli bir yaz çorbası yapıyoruz.

Soğuk bir yaz çorbası yapmak için kuru fasulye ve bezelyeleri bir gün önceden ayrı kaplarda ıslatıyoruz.

Buğdayı bir gece önceden tencereden alıp suyu çıkana kadar güzelce yıkıyoruz. Üzerine sıcak su koyup 10 dakika kaynatıyoruz ve tencerenin kapağını kapatarak kabarmasını bekliyoruz.

Ertesi gün kuru fasulye ve bezelyeleri haşlayıp üzerine su döküyoruz. Fasulyeleri ve bezelyeleri düdüklü tencereye alıp 10 dakika pişirin.

Pişirirken iki yemek kaşığı sıvı yağ ve biraz tuz ekliyoruz. Haşlanan fasulye ve tavukları süzgeçe alıp suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.

Yükselen buğdayın üzerine suyu ilave edip 20 dakika pişirin.Haşlanan buğdayları süzgece alıp suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.

Yoğurt, tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir kaba alıp karıştırın ve kıvamına göre soğuk su ekleyin. Brownie kıvamına gelene kadar çırpın.

Süzülen fasulyeleri ekleyip iyice karıştırın.

Dereotu ve taze naneyi doğrayıp ekleyin.

Soğuk yaz çorbamız hazır.

Bu çorbayı buzdolabında bir hafta boyunca yiyebilirsiniz.

Bir tabağa alıp fesleğenle servis ediyoruz ve kurutuyoruz.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın