medyauzmani.com

Patates Sirkeli Çıtır Börek – En Sevdiğim Yemek

Şekerli süt ve un ve sirke sosu. Sosun içindeki un bana keten ve unu hatırlatıyor, sirke ise kurabiyelere lezzet katıyor. Mutlaka deneyin!

Patates sirkeli çıtır börek tarifi için yıkanmış ve haşlanmış patatesler soyulup püre haline getirilip tuz ve baharatlar ilave edilir.

Yağ, un ve sirkeyi bir kapta karıştırın.

1 adet hamur tezgahın üzerine konulur ve sos kaşık veya fırça ile her tarafına sürülür.

Ekmek ikiye katlanır ve sos da yayılır. (Bu aşamanın ortasında katlamak yerine iş geniş ise üzerine ikinci bir hamur konulabilir.) Ekmek boyutuna göre 4 veya 6 üçgen parçaya bölünür.

Malzeme hamurun geniş ucuna yerleştirilir ve sigara macunu gibi kaplanır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, yumurta sarısı susam, çörek otu vs. ile yıkanır. İle dekore edilmiştir.

170° -180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıtır Patates ve Sirke Çıtır Börek yemeye hazır.

Afiyet olsun!

Ben iç harcı için patates kullandım ama siz peynir, kıyma, ıspanak, pırasa gibi sevdiğiniz malzemelerle de yapabilirsiniz. ).

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın