Fırında İmam Bayılma nasıl yapılır?

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere hem pratik hem de lezzetli bir tarif vereceğim. Bu tarifi pirinç pilavı ile servis ederseniz çok yakışıyor. İmam bayıldı. Bu tabloyu çok seveceksiniz. O zaman tarife geçelim,

Öncelikle patlıcan toplarını güzelce yıkayalım ve farklı olması için kurulayalım. Ardından tavaya sıvı yağı ekleyin.

Yağ kızınca patlıcanın içine bıçakla delikler açıp her tarafını kızartalım. Patlıcanı soğumaya bırakın.

O halde iç harcını hazırlayalım.

Bir tencereye biraz yağsız sığır eti alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. İyice süzüldüğünde tuzu ekleyelim. Suyu süzülürken biraz kızartalım. Ardından 1 büyük soğanı küçük küçük doğrayın.

Kızarmış ete ekleyin. Soğanı güzelce kavuralım.

Daha sonra 1 adet domatesi küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin.

Domatesler gücünü kaybedince salçayı ve baharatları ekleyelim.

Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Tencereyi karıştırıp ocaktan alın.

Ve biraz hafifleyelim.

Daha sonra patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin.

Patlıcanların ortasını iki çatalla ayırarak içlerine bir delik açalım. Bir yemek kaşığı iç çamuru ekleyelim. Kaşıkla bastırabilirsiniz.

Bunu tüm patlıcanlar için yapalım.

Daha sonra domatesleri 4 eşit parçaya kesin.

Tepsinin ortasına yayalım.

Kırmızı biberi doğrayıp tepsiye ekleyin.

Dilerseniz salçayı suda eritip üzerlerine dökebilirsiniz.

Domatesleri ve biberleri önceden ısıtılmış 200°C fırında fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Daha sonra ocaktan alıyoruz.

İçine tepsiyi koyup pişirebilirsiniz. Bu şekilde daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın