Kalbura Basti Deniz Mahsulleri Tarifi – Tatlılarım

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi için önce oda sıcaklığındaki margarinimizi yoğurma kabımıza alıp sıvı yağımızı, yoğurdu ve sütü ekleyip yoğuruyoruz daha sonra irmiği ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Unumuzu yavaş yavaş eleyip içine döküyoruz. Kabartma tozumuzu ve vanilyamızı eleyerek ekleyip güzelce yoğuruyoruz.

Ceviz şeklinde bezeleri alıp elimizle biraz açıyoruz, ters çevirdiğimiz metal tabaklara koyuyoruz ve biraz bastırıyoruz.

Alt somunu içine koyup ağzını kapatıyoruz.

Fırın tepsimizi yağlayıp baharatlarımızı tepsimize dizip fırına veriyoruz ve pişiriyoruz.

Sorgum için tenceremize su ve şekeri döküp bir tüpe alıp pişiriyoruz. Kıvam aldığında bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve ocağı kapatın.

Fırında aldığımız yemeğin üzerine suyumuzu döküp dinlenmeye bırakıyoruz, bir tabağa alıyoruz ve yer fıstığı serpiyoruz.

umarım memnunsundur

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın