Domates ve Süt Çorbası yapmak için önce bir tencereye su koyup domateslerimizin kolayca soyulabilmesi için kaynatıyoruz. Keskin bir bıçakla hamur gibi kamçı yaptığımız domatesleri sıcak suya koyuyoruz bir dakika kadar bekledikten sonra soğuk suya koyuyoruz. Doğranmış ve küp doğranmış domatesleri bir kenarda bekletin.
Tencereye sıvı yağı alıp unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından salça ve doğranmış domatesleri koyup bir süre daha pişirmeye devam ettikten sonra su ve tuzu ekleyip ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
Çorbamız pişince yarım bardak sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Hazırladığımız çorbayı önce blenderdan sonra süzgeçten geçiriyoruz.
Rendelenmiş kaşar peyniri veya ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Sütlü domates çorbası hazır.
AFİYET OLSUN!
Çorba için 5-6 bardak su yeterli olacaktır fakat bu çorbanın kıvamı damak zevkinize ve kaynama sürenize göre değişiklik gösterecektir. Fazla pişmiş çorbanın sıvısı azalabilir, bu durumda sıcak su ekleyebilirsiniz. Bunun yerine eğer sos çok sulu ise kapağı açık bir şekilde yüksek ateşte bir süre pişirmek işe yarayacaktır.
(Not: Çorbamızın tadına bakmadan pişip pişmediğini anlamak için rengi ve kıvamından farklı olan köpüğüne de bakabiliriz. tencere çorbamız pişti 😉)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]