Velibah Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Velibah’ın sırrı hakkında,

Süt, şeker ve mayayı küçük bir kaba alıp karıştırın.

Sütün sıcacık olması önemlidir arkadaşlar, ılık süt sıcacık bir hamur ve çabuk biten bir mayalanma süreci demektir. Maya karışımını 5 dakika bekletin, ardından sıvı karışımı, tuzu ve 4 su bardağı unu bir karıştırma kabına alın, mayalı karışımı ilave edin ve yoğurmaya başlayın gerekirse biraz daha un ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. hangi ele yapışmaz.

Hazırlanan hamurun üzerini güzelce kapatıp ılık bir yerde 40 dakika dinlendirelim.Hamur mayalanırken velibahları hazırlayalım.

Bunu yapmak için, patatesleri yumuşak ve soğuyana kadar kaynatın. Kabuklarını soyup patates ezici veya çatalla ezin. Soğanı soyun ve ince doğrayın.

Daha sonra bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Kızgın yağa soğanı ekleyip pembeleşene kadar kısık ateşte kavuralım, ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar hızlıca devam edelim.

Ardından baharatları ve tuzu ilave edip patates püresini ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığımız malzemeleri ocaktan alıp soğumaya bırakalım. İyice kabarıp kabarmış olan hamuru alıp birkaç kez çevirerek yoğuralım.

Hamurdan mandalina parçalarını alıp elimizle saralım.

Bu şekilde yaklaşık 10 – 12 beze yapar ama bu miktar tepsinizin boyutuna ve ne kadar ince açtığınıza göre değişebilir.

Un bezelerini yapıp merdane yardımıyla el presinin genişliğini açalım, patates hamurunu ortasına koyalım, uçlarını toplayalım, ortada birleştirip tekrar yuvarlak hale getirelim. Tavanızın büyüklüğüne göre daha az un ile tekrar velibahı açalım.

Açılan her bir helibanın üzerini kapatalım ve her şey bitene kadar bu işleme devam edelim.

Bu sırada heliba fermantasyon sürecine girecektir.

Tüm velibahlar hazır olunca tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım. Isıtıcı tencerenin altını orta ısıya getirip ilk açtığınız velibahla başlayalım ve tüm velibahları iki tarafa da yerleştirilinceye kadar sırayla pişirelim.

Velibahlar pişerken yağ eklemiyoruz, bunun yerine pişen her velibahın üstünü ve altını bolca fırçalayıp sıcak dilimler halinde servis ediyoruz.

Umarım hamur açmayı bilmeyenlerin bile kolaylıkla yapabileceği lezzetli bir tarif dener ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın