Merhabalar harika bir iskender kebabı tarifim var.
Öncelikle bağışçımızı akşama hazırlıyoruz.
Kıymayı, rendelenmiş soğan yoğurdu, tuzu, kırmızı pul biberi ve toz biberi uygun bir kaba alıp iyice yoğurun.
Streç film tezgahın üzerine yerleştirilir ve alttaki et rulo haline getirilerek dondurucuya yerleştirilir.
İskender kebabını hazırlamadan 30-35 dakika önce. İlk olarak donör buzdolabından çıkarılır ve kesilmeye hazır olduğunda ince dilimler halinde kesilir.
Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alın.
Döner kebapların her iki tarafı da tavada bir tarafı domates ve biberle pişirilir.
Pişen servis kebaplar son kez tavaya alınır ve üzerine bir parça tereyağı ilave edilerek iyice ısınması sağlanır.
Donör kebaplar bir tavaya alınır ve tavaya bir parça daha tereyağı konur ve bu sefer küçük parçalar halinde kesilen pideler bir tavaya alınır ve tavada biraz kızartılır (tarif tırnaklarını da görebilirsiniz). internet sitem).
İskender kebabı oraya konur.
Üzerine domates sosu dökülür.
Sosu yapmak için:
Küçük bir tencereye biraz zeytinyağı alın ve salçayı ısıtın.
Üzerine su ve baharatlar eklenip biraz pişirilir ve ocaktan alınır.
Servis tabağının kenarına biberler ve domatesler yerleştirilir.
Tereyağı kızdırılıp İskender’in üzerine dökülür ve sıcak olarak servis edilir. Yemeğinizin tadını çıkarın 🌹
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]