medyauzmani.com

Mahluta Çorbası Tarifi – Tatlılarım

Mahluta Çorbası tarifi için önce kırmızı mercimek ve 2-3 adet pirinci yıkayıp süzün, beş dakika sıcak suda bekletin ve soğuk sudan geçirin.

8 su bardağı suyu bir tencereye alıp içine mercimek ve pirinci koyup kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Düdüklü tencerede 15 dakika rahatlıkla pişirebilirsiniz.

Sos için soğanı küp küp doğruyoruz. Bir tavaya soğanları koyup sıvı yağı ekleyip kavuralım. Daha sonra havucu ekleyin ve yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak hızlı bir şekilde devam edin.

Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar biraz kavuralım, son olarak baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım ve pişen çorbadan 2-3 kaşık suyu sosa ekleyip tekrar hızlıca karıştıralım.

Çorba suyu karıştırınca yavaş yavaş çorbaya dökelim ve hemen karıştıralım. Bu noktada gerekirse çorbanın kıvamını azaltmak için su ilave edebilirsiniz.

Damak zevkinize göre baharat ve tuz ekleyerek çorbayı tekrar kaynatalım.

Mahluta çorbası servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın