İtalyan Ekmeği (Focaccia) – En Sevdiğim Yemek

Bir başka harika lezzet, fırında odaya verdiği harika aroma, insanların ilgisini çekiyor 😋👌🏻 Denemenizi tavsiye ederim 👍

İtalyan Ekmeği (Focaccia) için önce ılık su, şeker ve maya karıştırılarak ekmek yapılır.

Yağ, un ve tuz ilave edilerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde edilir.

Yarım saat kurumaya bırakılırlar.

Mayalanan hamur ikiye ayrılır.

İlk beze kalıbın boyutuna yuvarlanır ve yağlanmış kalıba yerleştirilir. Aralarına peynir serpin.

Orjinal İtalyan ekmeğinde peynir yok ama ekledim peynirsiz de yapabilirsiniz.

Ardından ikinci bezeyi açın ve peynirin üzerini kapatın ve hamuru kapatın.

En üste zeytinyağı, kırmızı biber, kimyon, kekik ve sarımsağı bir kapta karıştırıp hamurun üzerine yerleştirin.

Zeytin ve çeri domateslerle süslenip 180°C fırında altın sarısı oluncaya kadar pişirilir.

Fırından çıkınca kalan yağın üzerine bulaşabilir.

Deneyecek olanlara bol şans 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın