Merhaba arkadaşlar.
Domatesleri ve sarımsakları yıkayıp soyun. Her ikisini de rendenin küçük tarafı ile ayrı kaplarda karıştıralım. Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım, kızgın yağa salçayı koyup kızartalım, salça kokusu çıkınca doğranmış domatesleri ekleyelim. Domates aroması istiyorsanız, daha fazla domates kullanabilirsiniz.
Domatesleri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve domatesler suyunu bırakana kadar kısık ateşte pişirin. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
Beş dakika bu şekilde pişirelim.
Pişen sosun üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar pişirelim. Makarna gibi birbirine yapışma özelliği olduğu için erişteleri sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin.
Erişteler yumuşamaya başlayınca haşlanan yeşil mercimekleri ekleyelim. Ardından kuru nane, tuz, limon tuzu ve karabiberi koyup karıştırın ve bir süre daha kaynatın.
Ekşi ve tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayıp sırayla eklemenizi tavsiye ederim. Mercimekler zaten piştiği için tencerenin altını pişirmeden kapatabilirsiniz.
Erişteler yumuşayınca çorbayı ocaktan alın. İlk çorbayı dilediğiniz kadar sıcak servis edebilirsiniz. Ayrıca midye çorbası olduğu gibi bayatlayabilir.
Erişteler çok su çeker ve azalırsa yemek yerken ihtiyaç duyduğunuz seviyede çorbaya sıcak su dökerek karıştırıp tekrar kaynatarak yemeye hazırlayabilirsiniz.
Çorbayı bol limonla sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Su miktarını ölçmek için kullandığınız bardağın boyutu, erişte ve çorbayı ölçtüğünüz bardakla aynı olmalıdır, aksi takdirde çorbanın boyutu çalışmayacaktır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]