Biberli ekşi kuru patlıcan ve pilav

Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi için Malzemeler

  • 6-7 kuru patlıcan
  • 3-4 biber
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı Baldo pirinci
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 et suyu
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • Bol nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Sumak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • sıcak su
Kuru patlıcan ve biberli pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle tencereye kaynar su dökün, içine kuru biber ve patlıcan koyun ve kaynatın.
  2. 15-20 dakika yetecek kadar siyah su çıkar, süzülür, iyice yıkanır.
  3. Pirinç kabındaki yağın içine soğanları koyun ve 5 dakika kavurun.
  4. Ardından soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin.
  5. Kapağı kapalı olarak 5 dakika kızartın.
  6. Ardından salçayı ekleyip karıştırın.
  7. Yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
  8. Baharatları, tuzu ve kalan malzemeleri ekleyin ve üzerini örtecek kadar su ilave edip karıştırın.
  9. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın, pirinç ve bulgur miktarı değişebilir, suyu az ise sıcak su ilave edebilirsiniz. 🙏.

Fotoğraflı biber tarifi ile kurutulmuş ekşi patlıcan

Kuru patlıcan ve acı biber yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın