Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Merhaba yöresel tatlarla karşınızdayım.

👌Ben her zaman birlikte pişiririm çünkü kuru fasulye ve pilavı bir arada severim 👍 Lezzetini keşfettiğimde bayıldım ve favorim oldu 😊

Öncelikle fasulyelerin kenarlarını temizleyip güzelce yıkayalım.

Ve hepsini eğik bir şekilde (yanal olarak) küçük olacak şekilde kesin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Pirinci güzelce yıkayıp suyunun bitmesini bekleyelim.

Haşlanmış soğanı doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye alın.

Kullandığım soğanlar küçük olduğu için üç tane kullandım.

Soğanlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Üzerine fasulyeleri döküp birkaç dakika kavuralım, doğranmış domatesleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.

Son olarak pirinci ve suyu döküp karıştırdıktan sonra orta ateşte ara ara kontrol ederek içindekiler yumuşayıncaya kadar pişirin.

İçindekiler taze ise sisteme sıcak su ekleyebilirsiniz.

Pişirdikten sonra biraz dinlendikten sonra servis yapıp salata yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Yemek yemeyi seviyorum 💐❤

Düşünülmesi gereken şeyler;

Kullandığınız domatesler sulu ise su eklemenize gerek yoktur. Bu noktada pirinç lapa gibi olabilir. Kullandığım domateslerin suyu olmadığı için hemen sıcak su dökmeyin, malzeme listesine aldım.😊💫

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın