Glutensiz Şekersiz Kahvaltılık Atıştırmalık Tarifi Krep İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 4 adet olgun muz (siyah da olabilirler)
- 1 yemek kaşığı kuru erik
- 3 yemek kaşığı teff unu
- 3 yemek kaşığı badem unu
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (erimiş olarak ölçülür)
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı ham kakao
- 1 çay kaşığı siyah kimyon tohumu
- vanilya (isteğe bağlı, eklenmemiş)
Glutensiz Rafine Şeker Kahvaltıları Nasıl Yapılır (Krep Hamurundan)
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un ve toz kuru yemişler elenir.
- Tüm malzemeler bir çırpıcıya alınır ve bir parçalayıcı ile pürüzsüz hale getirilir.
- Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
- 160 derece turbosuz ısıtmada 20-25 dakika pişirilir (hızlı pişirilir, yumuşaklığını kaybetmemek için süreyi aşmamaya dikkat edin).
- Isınmayı beklerken üzeri ilk sıcaklık çıktıktan sonra yumuşak kalması için yağlı kağıt ile kaplanabilir.
- Sıcakken istenilen kurabiye kalıpları ile kesilerek küçük kekler elde edilir.
- Bal veya şekersiz reçellerle tatlandırıp, meyve ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.
Aynı hamuru pankek hamuru için de kullanabilirsiniz. Bu yöntem bana daha pratik geliyor. Her iki kenar da daha pürüzsüz görünüyor :).
Fotoğraflı Glutensiz Rafine Şekerli Atıştırmalıklar Kahvaltı (gözleme hamurundan) tarifi
Glutensiz rafine şekersiz kahvaltılık atıştırmalıklar (pankek hamurundan) ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]