Glutensiz rafine şekersiz kahvaltı atıştırmalıkları (krep hamurundan)

Glutensiz Şekersiz Kahvaltılık Atıştırmalık Tarifi Krep İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 4 adet olgun muz (siyah da olabilirler)
  • 1 yemek kaşığı kuru erik
  • 3 yemek kaşığı teff unu
  • 3 yemek kaşığı badem unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (erimiş olarak ölçülür)
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı ham kakao
  • 1 çay kaşığı siyah kimyon tohumu
  • vanilya (isteğe bağlı, eklenmemiş)
Glutensiz Rafine Şeker Kahvaltıları Nasıl Yapılır (Krep Hamurundan)

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un ve toz kuru yemişler elenir.
  2. Tüm malzemeler bir çırpıcıya alınır ve bir parçalayıcı ile pürüzsüz hale getirilir.
  3. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
  4. 160 derece turbosuz ısıtmada 20-25 dakika pişirilir (hızlı pişirilir, yumuşaklığını kaybetmemek için süreyi aşmamaya dikkat edin).
  5. Isınmayı beklerken üzeri ilk sıcaklık çıktıktan sonra yumuşak kalması için yağlı kağıt ile kaplanabilir.
  6. Sıcakken istenilen kurabiye kalıpları ile kesilerek küçük kekler elde edilir.
  7. Bal veya şekersiz reçellerle tatlandırıp, meyve ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.

Aynı hamuru pankek hamuru için de kullanabilirsiniz. Bu yöntem bana daha pratik geliyor. Her iki kenar da daha pürüzsüz görünüyor :).

Fotoğraflı Glutensiz Rafine Şekerli Atıştırmalıklar Kahvaltı (gözleme hamurundan) tarifi

Glutensiz rafine şekersiz kahvaltılık atıştırmalıklar (pankek hamurundan) ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın