Lezzetli kıymalı turta öncesi
Yemek için soğanı kesin ve tavaya koyun. Kıymayı ekleyin ve bir kenara koyun. (kesilmiş etin yağı olduğu için ekstra yağ eklenmez)
Tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Sos malzemeleri için yumurta, sıvı yağ, süt, su ve kabartma tozunu ekleyip tel çekiçle çırpın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin kenarlarına 1 yufka koyup sosu her tarafına yayıyoruz. Bunun üzerine hamuru 2 azaltarak yayalım, kıyma çamurunun yarısını döküp yayın.
Aynı yöntemi soslu ve kıymalı diğer yufkalar için de kullanıyoruz (normal bir hamur işi gibi).
Uzatıp buzdolabına kaldırıyoruz (akşam hazırlayıp ertesi gün pişirmek daha iyi olur)
Ertesi gün buzdolabından çıkarıyoruz. Bütün yumurtayı bir tel çekiçle çırpın, hamurun üzerine karıştırın, susam serpin. 200°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Sıcak olarak servis ediyoruz.
Yemek ister misin 🍁🍁
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]