Yaprak Sarma (Emirdağ Usulü) – En Sevdiğim Yemek

Biz Emirdağlılar yaprağı parmak kalınlığında açıp et haline getiriyoruz. Yaz aylarında tarlalarımızdan asma yapraklarını toplayıp tuzla eziyoruz ve asmayı sardığımızda kullanacağımız parayı ayıklayıp bir gece önceden soğuk suda bekletip sabaha kadar tuzundan temizliyoruz. Sabah suyunu süzüp içine hazırlayıp sarıyoruz. Gelelim tarifime 😊

Yaprak Sarma Tarifi (Emirdağ Usulü),

Geceden ıslattığım yaprakları yıkadım ve süzülmeyi bıraktım.

Diğer yandan soğanı serpiyorum, dana eti, baharatlar ve dürümü karıştırıyorum, yağı ekleyip iyice karıştırıyorum.

Yaprakları tek tek ayırdım, bir yaprağı elime alıp iç çamurdan ortasına yerleştirdim ve serçe parmağın uzunluğunda ve kalınlığında sardım.

tencereye koydum. Üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşte pişirdim. ısı verdim.

Deneyecek olanlara bol şans.

Not: İç çamurun boyutunu kendinize göre değiştirebilirsiniz. İyi olabilir çünkü bazen baharatlar tat ve koku bakımından farklılık gösterebilir. Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın. Ama asma yapraklarını ne kadar suda bekletip tuz eklesek de tuz kalacak. Buna göre değiştirin, eğer üzerini taze yapraklarla kaplıyorsanız iç çamurun tuz seviyesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Manga Sayfaları (Emirdağ Türü) hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın