Fırında Kavrulmuş Karnabahar Nasıl Yapılır?

Şimdi fırında hızlı karnabahar yapıyorum 🤷🏻‍♀️ Evde kızartılmış gibi kokmuyor ve sağlıklı👍 Karnabahar mantısı işe yarıyor çünkü yağ ve sarımsaklı yoğurt aroması çok yakıyoruz 💁🏻‍♀️Yapacağım. Bana anlatmak için aşağıya bir yorum bırakın ☺️ Bence denemelisiniz.

Havuçları yıkayıp enine göre üçe dörde bölüp karnabaharı sıcak tuzlu suda çiçekten çiçeğe ayırarak biraz canlı tutarak haşlıyoruz.

Baharatlar ayrı bir kapta (boyut vermiyorum baharatların ölçüsünü damak tadınıza göre değiştirelim) örneğin tuz, karabiber, kimyon, toz biber, pul biber, isteğe göre zerdeçal, (zerdeçal en iyi rengi verir) , üç yumurta, üç yemek kaşığı un ve 1/2 su bardağı kahveyi sütü karıştırıyoruz.

Karnabahar ve havuçları bu karışımda tek tek pişirip fırın tepsisine dizip üzerlerini yağlı kağıtla kaplayıp 190-200°C’ye ısıttığımız fırına veriyoruz. Pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Ayrı bir yerde yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz, tabii ki tuz ilave ediyoruz.

Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritin, 1/2 fincan kahve yağı ekleyin ve eriyince toz biberi ekleyin.

Servis aşamasında karnabahar ve havuçların üzerine sarımsaklı yoğurdu, ardından tereyağında közlediğimiz toz biberi döküyoruz.

Mantı ile aynı tada sahip karnabahar kavurmak sağlıklı ve lezzetlidir.

Yapabilene bol şans 🌸🌸

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın