Rulo Lahmacun – En Sevdiğim Yemek

İlk olarak yufkamızın ortasına yayılacak sosumuzu hazırlıyoruz.

Tüm malzemeleri birleştirin ve bir kapta karıştırın.

Daha sonra tepsimize yağ koyup yufkamızın bir tanesini koyuyoruz.

Daha sonra sosumuzu döküp kenarları çıkacak şekilde her tarafına yayıyoruz.

Bir fırça yardımıyla diğer hamurumuzu koyuyoruz.

Bu sefer taşmayacak.

Hamuru kenarları tepsinin içinde olacak şekilde katlıyoruz.

Daha sonra sosu tekrar döküyoruz diğer yufkamızı da buruşacak şekilde tepsiye koyuyoruz, ilk eklediğimiz katın kenarını alıp üzerine sosu koyuyoruz ve kıymamızı hazırlıyoruz.

Bu sırada yufka sosunu çekecek ve kıymanın içine soğanı doğrayalım.

Aynı şekilde sarımsak ve domatesi de ekleyip iyice rendeliyoruz.

Daha sonra hazırladığımız et karışımını elimizle hamurun üzerine döküp 175 °C fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Herkesin fırını farklıdır. Kontrollü pişirin, lütfen fırında pişen yemeğimizi alın ve elinizle beş dakika su serpin. Bekledikten sonra rulo gibi sarıyoruz ve beş dakika daha bekliyoruz. Daha sonra kesip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın