4 Çorba Kaşığı – Baharatlı İzoglien Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

4 yemek kaşığı çorba veya terbiyeli izoglin çorbası az malzeme ile yapılabilecek en lezzetli çorba tariflerinden biridir. Harikalar çok kısa sürede çıkıyor ☺️ Bildiğiniz gibi dondurucumda hep haşlanmış nohut, mercimek ve hatta buğday çimi oluyor.

Haşlanmış yeşil mercimekleri diğerlerine göre daha geç piştiği için çorbayı biraz koyu yaptığı için ekliyorum.

Aşk…

4 çorba kaşığı – Baharatlı izoglen çorbası tarifi için malzemeler

    1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı bulgur 1 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek 1 litre su

Baharat için:

    1 çay bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı

Sosu hazırlamak için:

    1 diş sarımsak, tereyağı veya sıvı yağ, zeytinyağı, tuz, kırmızı biber, kuru nane

4 Çorba Kaşığı – Baharatlı İzoglien Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Bakliyatların hepsini tencereye alın, üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
2. Yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Haşlanmış çorbadan bir kepçe alıp ısıtın ve çorbaya ekleyin.
3. Çorba koyulaşana kadar pişirin.
4. Sos için tüm malzemeleri kavurun, çorbaya ekleyin ve karıştırın.
5. Haşlanmış çorbayı tekrar servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın