Makarna seversin dersem, çok az kişi hayır der. Bana sorarsan, yalnız gitmeyi tercih ederim. Zengin lokantalardan fakir sofralara kadar her sofrada olur. Makarnanın şişmanlattığı haberi nedeniyle zaman zaman makarnaya temkinli yaklaşılsa da yine de tercihi durdurmazdı.
Genellikle kapalı torbalarda satın alınırlar. Sarı renk, kırıldığında patlama sesi çıkarması yeni olduğunun göstergesidir.
Makarnalık buğdaydan elde edilen irmikten yapıldığı için birçok besin maddesi ile A, B1, B2 vitaminlerini içerir. Kalsiyum ve potasyum içerir. Petrolünüz yok. Kolesterolü düşürme özelliğine sahiptir. Makarna hamurunu yumurta, un ve çok az su ekleyerek evde de hazırlayabilirsiniz. Açtığınız hamuru keserek de makarnanızı hazırlayabilirsiniz. Tüketimde İtalya ilk sırada yer alırken, onu ABD, Rusya ve Brezilya takip ediyor.
Et, sebze, ne istersen koyabilirsin. Ana yemek olarak veya yemekle birlikte yenebilir.
Farklı makarna türleri makarnayı daha renkli ve lezzetli hale getirir.
Makarna hakkında biraz sohbet ettikten sonra gelelim tarifimize.
Öncelikle makarnayı bol tuzlu su ile haşlıyoruz.
Suya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyarsanız yapışmaz, parlak olur. Doğru miktarda köpük, dişlerinize yapışmayan bir kıvamdır. Çok fazla su dökmez ve süzmezseniz sağlığını arttırırsınız.
Diğer taraftan sosu hazırlamak için tereyağını eritin ve biraz cızırdadığında biraz sıvı yağ ekleyin.
Tereyağı sevmiyorsanız sıvı yağ da kullanabilirsiniz.
Karabiberi küçük küçük doğrayıp sıvı yağda biraz kavurun.
Domatesleri küp şeklinde kesin ve biberlere ekleyin ve kabukları pişene kadar pişirin. Sosları ekleyin. İyice çözün.
Sosu homojen hale getirmek için yeterli su varsa, makarna suyunu alın ve salçayı karıştırın. Baharat ekleyin.
Bir tutam tuz alın ve kaynarken makarnaya ekleyin. Sos koyulaşınca içine bir tutam kekik atın ve altını kapatın.
Pişen makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin.
Sarımsaklı yoğurtla iyi gider. Birlikte servis yapın.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]