medyauzmani.com

Havuçlu Rulo – En Sevdiğim Yemek

Havuçlu Rulo tarifi için önce soğanları soteleyin ve zeytinyağında kızartın. Daha sonra iyice kavrulan havuçları ekleyin, tuzu atın ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun, soğumaya bırakın.

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını beyazlaşana ve sert tepeler elde edene kadar bir mikser ile çırpın.

Fırını önceden 180 C’ye ısıtın.

Yumurta sarısını çırpın. Rendelenmiş havuç ve unu ekleyip karıştırın. Yumurta beyazını yavaş yavaş alıp bu karışıma ilave edin ve beyazlarını kapatmadan spatula ile karıştırın.

Bu karışımı yaklaşık 30×40 büyüklüğündeki fırın tepsisine yağlı kağıt sererek yayın, spatula ile düzeltin, fazla kurutmadan 15 dakika pişirin. Sıcakken yağlı kağıda sarıp kenarda bekletin.

Yoğurt karışımını ezilmiş sarımsakla kıvamını bozmadan karıştırın. Dereotu veya maydanoz serpin ve bir kenara koyun. Soğuyan kek rulosunu açın ve parşömen kağıdından ayırın.

Pastanın boyutundan daha büyük kestiğiniz bir parça parşömen kağıdı koyun. Keki yerleştirin ve eritilmiş yoğurdu kekin her yerine yayın.

Kekin kısa tarafından 2 parmak uzunluğunda maydanoz serpin ve çok sıkmadan kısa tarafından tekrar şarj edin. Her iki tarafından çok ince kesip folyoya sararak ve dondurucuya koyarak güzel görünmesini sağlayın.

En az üç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Havuç Rulosu hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın