medyauzmani.com

Konserve Kışlık Menemen Nasıl Yapılır?

Herkese merhaba, kış geldi çünkü yaprakların doğal ve güzel olduğu mevsimdeyiz. Ailece çok fazla kış işi yapıyoruz.

Elimden geldiğince sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsin. Gelelim tarifimizin yapımına.

Biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp küp doğrayın.

Domateslerin kabuklarını yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dilimleyelim.

İpucu: Domatesleri kolayca soymak istiyorsanız kaynar suda bekletip kolayca soyabilirsiniz.

Tüm sebzeler bitip doğrandıktan sonra hazırlanışına geçelim.

Tencereyi ocaktan alıp açalım. Yağını ve pul biberi ekleyip kavurmaya başlayalım.

Domateslerin içinde erimemeleri için fazla ısıtmayın. Közlenen biberlerin üzerine domatesleri ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayana kadar kapağı kapalı tutun. Kaynamaya başlayınca ağzını açıp 45 dakika pişirin.

Pişirme süresi domateslere göre değişir. dikkate almanızı tavsiye ederim.

Sebzelerimiz pişerken kavanozları ve kapakları sıcak suda çalıştırıp silelim. Pişen sebzelerimizi ocağı kapatmadan sıcak kavanozlara dolduralım, ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim.

Soğuyana kadar soğutun. Ellerimizi yakmamak için doldurmaya ve havlu bulundurmaya dikkat edelim.

Hadi tüm kavanozları dolduralım ve kış mevsiminin tadını çıkaralım. Bu ölçü ile 8 1/2 galonluk kavanoz doldurdum. Evet domatesin cinsine göre değişiklik gösterebilir.

Ben bu sosu menemen, makarna sosu ve sahanda yumurtada kullanıyorum. O çok lezzetli.

İstediğiniz yemeği kullanabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın