Acı Tatlı Sos (Ev Yapımı) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

“Tatlı ve baharatlı bir haftasonuna daha girdik” sözü tam anlamını bu tarifle buldu 🙂 Bu benim tarifim mi yoksa haftanın son iş günü mü bilmiyorum. . Bugün çok mutluyum. Son birkaç haftadır işlerim hafta sonlarına ertelenmiş olsa da önümüzdeki haftalar için gerçekten eğlenceli planlar ve hatta rezervasyonlar yapmaya başladım. Beni daha fazla tasarımla çalıştırmıyor, biliyorsun 🙂

Neyse gelelim tatlı biber sosuna, bu sosu ilk kez yıllar önce Çin yemekleri sunan bir fast food restoranında tatmıştım. Acı tatlılığı kızarmış tavuğa öyle harika bir tat verdi ki yedim ki aklımı yitirdim. Sonra ne zaman yanından geçsek tavuğumu aynı sosla yedim. Daha sonra marketlerde tatlı ve acı soslar (biber sosu) satılmaya başlandı hatta bir kere aldım ama aynı tadı alamamıştım.

Daha önce yaptığım acılı ekşili çorbadan kalan biberleri değerlendirmeye karar verdim. Acı biberiniz varken her şeye ekleyip tüketemezsiniz. En azından o kadar acıyı yiyemem. Bu yüzden kendi ev yapımı acı tatlı sosumu yapmaya karar verdim. Daha önceki kavurma tecrübelerime dayanarak bu sefer eldiven kullanmayı ihmal etmedim.

Acı biberlerin çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın, çünkü çekirdekleri kullanırken sos çok sıcak olabilir.

Bu tarifin içindeki çıtır tavuk, tereyağlı tavuk ve çıtır tavuk parmakları ile bu sosu deneyebilirsiniz.

Aşk…

Tatlı Acı Sos Tarifi Malzemeler (Ev Yapımı)

    5-6 adet acı biber (az acı sevenler için 5 adet olur) 3-4 diş sarımsak 2 çay bardağı pirinç sirkesi 2 çay bardağı toz şeker ½ çay bardağı su 2 tatlı kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı su biraz bir tutam tuz

Tatlı acı sos tarifi (ev yapımı) nasıl yapılır?

Biberlerin saplarını kesin, uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. (Acıya kolay kolay dayanamayacağınız için eldiven kullanmanızı tavsiye ederim) Sarımsakları soyun ve çıkardığınız biberleri 2-3 parça olacak şekilde doğrayın. Biber ve sarımsağı mutfak robotuna koyup çalıştırıyoruz. Biber çok büyükse bir bardak sirke ekleyin ve daha kolay parçalanması için tekrar için. Küçük bir tencereye dolmaları robottan geçirip kalan sirkeyi, suyu ve 2 çay bardağı şekeri ekleyip 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin. Küçük bir kapta 2 yemek kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı su ekleyerek açın. Tencereye 1-2 yemek kaşığı sostan ekleyin ve karıştırın. Açtığınız nişastayı sos tavasına ekleyin ve topaklanmaması için karıştırın. 1-2 dakika sonra katılaşan sosu ocaktan alın. Soyulduktan sonra bir şişeye veya kavanoza koyun. Buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın