medyauzmani.com

Kıbrıs tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün mutfakta sürprizim bir Kıbrıs tatlısı oldu. Her şey kilerde bir anda ufacık ekmek kırıntılarının kaldığını görmemle başladı 🙂 Herhalde bilincime kazındı çünkü Tarifler.net.tr blog servisinde bu tatlıları yapan o kadar çok blogger var ki hemen sisteme giriyorum.

Tüm tariflere baktıktan sonra çıkış noktası olarak sevgili Elfik’in az malzemeli ve pratik tariflerine dikkatimi çektim, tarifte bir kaç değişiklik yaparak kendi Kıbrıs Tatlımı yaptım 🙂

Bu tatlıyı hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Bunlardan ilki kullanacağınız kabın derinliği ve genişliğidir. Ben kekin kalın olmasını istediğim için 19″ x 27″ porselen fırın kalıbı kullandım. Pişince tüm kaseyi doldurdu ve tam istediğim kıvamda oldu, orta boy veya büyük boy borcam kullanabilirsiniz, ama tatlının daha ince olacağını unutmayın.

Aşk…

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Malzemeler

kek için:

    3 yumurta 2 çay kaşığı şeker (210 gr) 2 çay kaşığı galeta unu (130 gr) 2 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi (70 gr) 2 çay kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu

Bir içki için:

    2,5 çay bardağı su 2 çay bardağı toz şeker 2-3 damla limon suyu

krema için:

    4 çay bardağı süt ½ çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası (25 gram) 1 paket krem ​​şanti

yukarı:

    3-4 yemek kaşığı kıyılmış hindistan cevizi 3-4 yemek kaşığı antep fıstığı, siparişe göre

Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Küçük bir tencereye şeker ve suyu koyup orta ateşte 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Kreması için küçük bir sos tenceresine süt, nişasta ve toz şekeri alıp orta ateşte karıştırarak puding kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen pudingi ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutun. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı ekleyin ve daha fazla çırpın. Galeta ununu, hindistan cevizini ve kabartma tozunu ekleyip bir dakika daha karıştırın. Orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisini (kare borcam da olabilir) sıvı yağ ile yağlayın. Kek karışımını fırın tepsisine dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin (25 dakika sonra arada bir şiş yardımıyla içindeki nemi kontrol edin. Kurumadan fırından çıkarmayın) kek pişince fırından çıkarın ve 2-3 dakika ilk kez ısınmasını bekleyin. Soğuyan şerbeti kenarlarından ortasına bir kaşık yardımıyla dökün ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremanın içine 1 paket krem ​​şantiyi döküp mikserle yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Soğuyan tatlının üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve kremanın üzerine 3 yemek kaşığı hindistan cevizi serpin. Tatlıyı buzdolabına kaldırıyoruz 2-3 saat soğuduktan sonra keserek servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın