medyauzmani.com

açık bağlantısız kablo

Bölünmüş Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş veya instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (üzerine sarısı ayrılmış)
  • 4-4.5 su bardağı un

aralarında sürmek için;

  • oda sıcaklığında tereyağı

yukarı;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez
Tel ayırmalı açma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ilık su, ılık süt ve mayayı bir karıştırma kabına alıp karıştırın, mayanın aktif hale gelmesi için 2 dakika bekledikten sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  2. Son olarak unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamur koyulaşmaya başlayınca elimizle un ve sıvı yağı eklemeyi bırakalım, hamuru toplayalım, üzerini streç film ile kapatalım ve üzerini yavaşça soğuyana kadar üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakalım. Zamanın sonunda hamurumuz kabarmış olacaktır. ☺.
  4. Hamuru masanın üzerine alıp elimizle dikdörtgen şeklinde yuvarlayalım, oda sıcaklığındaki tereyağ ile yayalım, uzun kenarından ortaya doğru katlayalım, tekrar tereyağını koyup diğer tarafını da üzerine katlayalım.
  5. Tereyağını tekrar koyup ikiye katladıktan sonra elimizle tekrar dikdörtgen şeklinde açıp 2 cm genişliğinde kesip açık şekil verelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tüm açmaları dizip üzerine yumurta sarısı, pekmez, sıvı yağ, susam veya mavi haşhaş serpelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine biraz tereyağı sürün.

Resimli tel ayırmalı açma tarifi

“Tel Tel Tahsis Edildi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın